Холандски гейове умишлено заразяват със СПИН
Холандски гейове умишлено заразяват със СПИН / netinfo

Трима холандци, част от гей-банда, са обвинени в умишлено заразяване на техни жертви със СПИН, съобщава АФП. Ханс Юргенс, на 39 години, Петер Мълдър, на 50 години и 49-годишният Вим Декър, и тримата ХИВ-позитивни, са дрогирали своите жертви, изнасилвали са ги и са ги инжектирали с кръв, съдържаща ХИВ. И тримата са арестувани, като прокуратурата им е предявила обвинения по няколко пункта – отвличане, изнасилване и незаконно притежание на наркотици.

Престъпниците са разпространявали ХИВ-вируса на секс-партита или са търсели жертвите си по интернет. Зловещото трио е било арестувано през май. Към тази дата жертвите им вече са били 14, като 12 от тях сега са ХИВ-позитивни или дори болни от СПИН.

Непосредствено преди да пристъпят към смъртоносната гавра, Юргенс, Мълдър и Декър упоявали жертвата с комбинация от екстази, алкохол и наркотика GHB. Прокуратурата иска 15 г. затвор за Юргенс и Мълдър, и 8 за Декър, който не е участвал в изнасилванията, нито е поставял инжекции с инфектирана кръв, а „само“ е намирал лековерни хомосексуалисти по гей-чатове и е предоставял апартамента си за зловещите оргии, уточнява БГНЕС.