Грузия ще отмени извънредното положение до 3 дена
Грузия ще отмени извънредното положение до 3 дена / снимка: БГНЕС

Извънредното положение в Грузия ще бъде отменено до 3 дни, заяви американският заместник-помощник-държавен секретар за Европа и Евразия Матю Брайза, цитиран от Ройтерс. Най-вероятно това ще стане на 16 ноември.

Председателката на грузинския парламент Нино Бурджанадзе е заявила, че извънредното положение ще бъде вдигнато скоро, вероятно до 2-3 дни, каза Брайза, който е на посещение в Грузия.

Американският представител изрази съмнения относно твърденията на Саакашвили за руска намеса в безредиците в Грузия. Брайза заяви, че би бил много изненадан, ако Русия наистина се е опитала да дестабилизира Грузия.

Днес Грузия получи контрола над последната руска военна база в страната, предаде ИТАР-ТАСС. Заместник-министърът на отбраната на Грузия Бату Кутелия и командващият руските въоръжени сили в Кавказ генерал-майор Андрей Попов подписаха документ, според който последният руски войник ще напусне базата в Батуми до края на ноември. Първоначално беше предвидено изтеглянето да приключи до края на 2008 г., отбелязва агенцията.