/ iStock/Getty Images
Френската полиция евакуира тулузката катедрала Сен Етиен, след като мъж, влязъл по време на сутрешната служба, оставил подозрителен пакет, предаде Асошиейтед прес, като цитира вътрешния министър Жералд Дарманен.

Смята се, че пакетът е съдържал самоделно взривно устройство, без детонатор, което не е избухнало, се казва в изявление на министъра. Устройството е било неутрализирано.



Първоначално издаденото предупреждение към гражданите да избягват центъра на Тулуза беше отменено, съобщи Дарманен в "Туитър". Не се съобщава за арести.

Франция започна три нови разследвания за военни престъпления в Украйна

Протойереят на катедралата Симон Д'Артиг заяви пред местния в. "Депеш", че мъжът е избягал, след като оставил пакет на стъпалата на олтара. Свещеник, опитал се неуспешно да го спре, заяви пред вестника, че първоначално го помислил за куриер.

Екстремисти вече са нападали църкви във Франция, припомня АП. През 2020 г. при нападение с хладно оръжие в базиликата на Ница, извършено от наскоро пристигнал в страната тунизиец, загинаха трима вярващи. През 2016 г. 84-годишен свещеник беше убит пред олтара на църква в град в Нормандия, като Ислямска държава пое отговорността за нападението.
БТА