Франция потресена от трагедия с бебе, нахапано от куче
Франция потресена от трагедия с бебе, нахапано от куче / netinfo

Франция е потресена от трагедията на 19-месечно бебе, починало от раните си – бебето било нахапано от ротвайлер в парижкото предградие Бобини в понеделник вечерта, предаде Франс прес.

Кучето се нахвърлило върху детето, докато то чакало заедно с майка си и леля си в асансьор във входа на жилищна кооперация.

Според очевидци кучето се втурнало внезапно във фоайето на сградата и се нахвърлило върху детето, захапало го за лицето, съборило го на земята и започнало да го влачи.

Няколко души се опитали да изтръгнат бебето от зъбите на ротвайлера, но усилията им били безуспешни. Накрая кучето само изоставило окървавената си жертва. Детето било откарано в най-близката болница в много тежко състояние, където починало сутринта.

Задържани са двама души, за които се предполага, че са собственици на кучето. Ротвайлерът ще бъде умъртвен, след като бъде подложен на няколко изследвания.

Тази драма се разигра точно в навечерието на дебат във френския парламент по проектозакон за опасните кучета. Проектозаконът, който ще се дискутира на 25 октомври, засилва мерките срещу собствениците на опасните кучета и предвижда нулева толерантност и при най-малката травма, причинена от тях.