Буркина Фасо е една от най-бедните държави в света. Горите заемат около 9% от територията на западноафриканската страна. Поради избиването на дивите животни броят им е е силно намалял. Въпреки това там все още се срещат лъвове, леопарди, слонове, биволи и различни видове антилопи.

Някои видове обаче са изчезнали от Буркина Фасо. Такъв е червеновратия щраус, изчезнал преди около 50 години, пише Voice of America (VOA).

Той се отличава от другите видове щрауси. Силната му физика му позволява да издържа на сухи условия и недостиг на вода. Освен това проявява забележителна скорост и има червеникаво-розови крака и шия.

Един от жителити на Буркина Фасо, Кларк Лунгрен, е решил да отглежда животни в своята ферма. Посетителите могат да се любуват на питони, чакали, маршалски орел и други диви животни.

Боевете между въоръжени ислямистки групи и правителството обаче затрудняват работата във фермата. Храната за животните е скъпа, а туристите са все по-малко. Това се отразява и на животните, предава Voice of America (VOA).

За да покрива разходите и да поддържа фермата Лунгрен създава Център за отглеждане на диви животни. Надява се, че ще успее да върне някои от тях обратно в дивата природа.
Voice of America (VOA)