Ферибот с над 100 пътници се преобърна в река в Бангладеш, има десетки загинали
Ферибот с над 100 пътници се преобърна в река в Бангладеш, има десетки загинали / Thinkstock/Getty Images

Най-малко 33 души, включително и шестмесечно момиченце, са загинали днес при потъването на ферибот с около 150 души на борда, информират световните агенции.

Вестник "Дейли стар" съобщи, че водолазите, които са се включили в спасителните операции, са успели да проникнат в корпуса на ферибота, преобърнал се в река в централната част на Бангладеш, и са започнали да вадят телата на загиналите.

Местната полиция информира, че е задържан товарният кораб "Наргиз-1", който се е сблъскал с ферибота и е причинил катастрофата. Капитанът му и двама членове на екипажа са арестувани по обвинение в нарушаване на правилата на управление, довело да човешки жертви.

Според оценки на спасителите, които работят на мястото на катастрофата, броят на жертвите вероятно ще нарасне.

Трагичният инцидент е станал тази сутрин на 70 километра от столицата Дака. Близо 60 души са успели да доплуват до брега или са били извадени от реката от минаващи плавателни съдове.

През август миналата година на река Падма, близо до Дака, се преобърна ферибот, превозващ 200 души при официално позволени 85 места. Над 130 души загинаха или изчезнаха безследно, припомня ТАСС.

Източник: БТА