На 24 юни двамата проведоха тренировка с благотворитена цел и се снимаха в нов видеоклип в подкрепа на международния тенис турнир
Бившият номер едно в света по тенис и Кейт Мидълтън проследиха как се подготвят момчетата и момичетата, които ще сервират на предстоящия турнир.

Кейт получи няколко треньорски съвета от легендата от Големия шлем. На корт №3, където Роджър спечели първия си мач, съпругата на принц Уилям избра спортно облекло на тема "Уимбълдън": поло без ръкави Core Performance, изработено от рециклирани бутилки, бяла пола от колекциите на Stella McCartney и Adidas и маратонки Jet Mach от Babolat x Wimbledon. По-късно патронът на All England Tennis and Croquet Club носеше спортен суитчър с лилави и зелени ивици на маншетите.

Принц Уилям и Кейт пристигнаха в Йордания за сватбата на принц Хюсеин (ВИДЕО)

Турнирът Уимбълдън започва на 3 юли. Всяка година около хиляда деца на възраст между 11 и 13 години от училищата в близост до Уимбълдън участват в тренировките, като една четвърт от тях са избрани за турнира.

Миналата година Кейт и Федерер трябваше да участват в благотворителна тенис тренировка, но принцесата се отказа след погребението на кралица Елизабет II. Федерер стана приятел на кралското семейство преди повече от пет години, като през 2017 г. дори присъства на сватбата на сестрата на Кейт Пипа и Джеймс Матюс.
БГНЕС