Принцесата на Уелс отдаде почит към кралица Елизабет Втора на коледна служба в Уестминстърското абатство, предаде Ройтерс. Кейт каза, че първата Коледа на британското кралско семейство без покойния монарх ще бъде "много различна".

Крал Чарлз Трети, придружен от кралицата консорт Камила, се присъедини към сина си принц Уилям, съпругата му и други членове на семейството на службата в абатството, където през септември беше погребението на Елизабет Втора. 

БТА

Коледната служба се състоя миналата седмица и ще бъде излъчена в събота.

Без Хари и Меган на семейната снимка на кралското семейство (СНИМКА)

Кейт, която стана принцеса на Уелс след възкачването на трона на Чарлз Трети, беше домакин на събитието и го посвети на Елизабет, както и на "всички, които за съжаление вече ги няма с нас".

БТА

Кралицата почина на 8 септември т.г. на 96-годишна възраст, след като беше на трона в продължение на седем десетилетия. 

"Нейно Величество държеше на Коледа като време, което събра хората и ни напомня колко са важни вярата, приятелството и семейството, както и да покажем съпричастност и състрадание", каза принцесата на Уелс.

Семейството демонстрира единство на службата, състояла се на 15 декември - денят, в който бяха излъчени финалните епизоди на документалната поредица на стрийминг платформата Нетфликс за принц Хари и съпругата му Меган.

Херцогът на Съсекс, който се оттегли от кралските задължения през 2020 г., отправи нови критики към семейството си в сериала, включително и обвинения към по-големия си брат и престолонаследник Уилям, припомня Ройтерс.
Теодора Славянова/БТА