/ iStock/Getty Images
Няколко европейски посолства в Пхенян смятат да евакуират персонала си от Северна Корея и временно да преустановят работа във връзка с обявената в страната карантина заради коронавируса. Това предаде ТАСС, като се позова на неназован източник от посолство на европейска държава.

"Германия, Франция и Швейцария ще затворят временно идната седмица дипломатическите си представителства в КНДР. Служителите от тези дипломатически мисии и семействата им ще бъдат откарани от Пхенян във Владивосток със специален полет на авиокомпания "Еър Корьо", ориентировъчно планиран за 6 март", посочи събеседникът на агенцията.

Лудогорец дарява тестове за коронавирус

По думите му служителите в посолствата на България, Полша и Румъния смятат да изпратят във Владивосток жените и децата си, а самите мисии ще продължат да работят нормално и по време на карантинния период.

Севернокорейските власти съобщиха по-рано, че ограниченията за влизане в страната заради вируса, наложени в началото на февруари, ще продължат да действат и след 1 март в течение на неопределено време.

Руски биолог: Заболяването от коронавируса може да стане сезонно като грипа

Като превантивна мярка срещу разпространението на вируса Пхенян спря в началото на месеца международните полети и отмени пътническите влакове за Китай и Русия. Изцяло бе спряно влизането и излизането на чужди граждани от страната. Външното министерство препоръча на чужденците, намиращи се в КНДР, да не напускат посолствата и дипломатическия квартал на Пхенян, припомня ТАСС.
БТА