/ Gulliver/Getty Images
Лионел Меси даде емоционална прескофнеренция, с която се сбогува с всички свои съотборници и ръководители в испанския гранд „Барселона“, посочва gong.bg

Аржентинецът разкри и точните причини за напускането си, като в същото време призна, че води преговори с френския „Пари Сен Жермен“.

При влизането си в залата, където го очакваха всички от клуба, както и неговата съпруга и трите му деца, Лионел Меси не успя да сдържи емоциите си и се разплака пред телевизионните кламери. Пресконференцията на аржентинеца се предаваше безплатно по клубната телевизия на Барселона.

Лионел Меси
Gulliver/Getty Images

Лионел Меси
Gulliver/Getty Images

Меси призна, че не е готов за огромната промяна, която предстои в живота му, тъй като желанието на всички е било той и семейството му да останат в техния дом (бел.ред. – Барселона)

„Толкова съм благодарен за любовта, която хората ми показаха през тези години“, каза легендата през сълзи.



На въпрос кой е най-великият момент в Барса, той заяви: „Много е трудно да избера най-добър момент. Минаха много години, имаше добри, лоши моменти, но може би денят, в който направи дебют. Това бе моята мечта. Всичко след това бе невероятно. Винаги ще помня този момент, в който всичко започна.“

След близо 15-минутното изявление на Меси, всички в залата станаха и започнаха да ръкопляскат на аржентинеца.

Лионел Меси
Gulliver/Getty Images

gong.bg