Експлозия на кола взе три жертви в Санкт Петербург
Експлозия на кола взе три жертви в Санкт Петербург / снимкa: БГНЕС
Трима души загинаха, а четвърти беше ранен при експлозия на автомобил, близо до станция на метрото в Санкт Петербург, предаде АФП. Сред жертвите има тригодишно дете, а шофьорът на автомобила е откаран в тежко състояние в болница. Колата е работела като частно такси, но без лиценз, което е широко разпространено явление в Русия.

„Инцидентът е станал в 08.55 ч. местно време, близо до станцията на метрото „Уделная“, където се е взривила кола „Лада“, посочиха от Министерството на извънредните ситуации.

„Водачът е возел пътници. Когато се приближил към станцията на метрото, експлозията на граната станала“, заявил източник, цитиран от РИА Новости. Такива инциденти не са рядкост в Русия и обикновено причината е разчистване на сметки, коментира АФП.

По-късно стана ясно, че няма признаци за терористичен акт, предаде ИТАР-ТАСС. Пътниците не са били случайни - семейството е ползвало всеки ден услугите на частния шофьор, казаха от милицията.

Засега можем да кажем, че е била взривена граната, чийто тип експертите тепърва ще установяват“, заяви представител на следствения отдел в прокуратурата. Той добави, че е започнало следствие за убийство.