/ БТА
Тази сутрин на входа на военното летище в Кабул е избухнала експлозия, при която са загинали и са били ранени няколко души, съобщи за Франс прес говорителят на Министерството на вътрешните работи Абдул Нафи Такор.

"Причината за експлозията все още не е известна", добави той.  "Няколко наши сънародници бяха убити или ранени при взрива."
Такор не съобщи подробности за броя на ранените и убитите, но добави, че властите разследват инцидента.



Военното летище в Кабул се намира в близост до международното летище на афганистанската столица и до Министерството на вътрешните работи.
 

Талибаните твърдят, че са подобрили националната сигурност, но след връщането им на власт през август 2021 г. бяха извършени много бомбени атентати и нападения, за много от които пое отговорност местният клон на джихадистката групировка "Ислямска държава".

На 12 декември въоръжени мъже нападнаха хотел в афганистанската столица, в който бяха настанени китайски бизнесмени, някои от които бяха убити. Твърди се, че нападението е дело на "Ислямска държава".

Петима китайски граждани бяха ранени при нападението. Някои от намиращите се в хотела скочиха от прозорците, за да се спасят от пожара, избухнал по време на нападението.
Асен Георгиев/БТА