/ БТА
В новогодишната нощ няколко групи дронове по море атакуваха Одеса. Към 01:00 ч. в града се чуха силни експлозии.

В приложението "Телеграм" съобщават , че в два многоетажни блока за възникнали пожари след падането на отломки на улучени дронове. Властите призовават всички да са в укрития, предава кореспондентът на БТА Светлана Драгнева.

По предварителна информация от одеските приложения в "Телеграм" са поразени 5 цивилни обекта.

"До този момент има 1 загинал и 8 души са пострадали", съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер в приложението "Телеграм".

Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгород-Днестровски район.

Украйна съобщава за много ранени след руски ракетни атаки по Харков

По-късно Ройтерс съобщи, че Русия е атакувала с дронове и западния украински град Лвов.

Агенцията се позова на днешна публикация на началника на Лвовската областна военна администрация Максим Козицки в приложението "Телеграм". Той уточнява, че украинската противовъздушна отбрана отблъсква нападенията.

Според кмета на Лвов Андрий Садови из града са избухнали взривове, като на местата на инцидентите са се разразили пожари. Не се дават повече подробности.
Светлана Драгнева, Кореспондент на БТА