Експерти: Клинтън не може да навакса изоставането си от Обама
Експерти: Клинтън не може да навакса изоставането си от Обама / Снимка: БГНЕС
Хилари Клинтън потвърди, че ще продължи да се състезава за партийната номинация на Демократическата партия за президентските избори докато бъде определен кандидат между нея и Барак Обама, предаде Франс прес.

"Ще остана в надпреварата докато бъде излъчен кандидат. Ще положа всички усилия този кандидат да съм аз", заяви Клинтън в щата Западна Вирджиния, където се надява да спечели първичните избори във вторник, отбелязва БТА.

След минималната й победа в щата Индиана и съкрушителната победа на Обама в щата Северна Каролина вчера, повечето експерти смятат за невъзможно Клинтън да навакса изоставането си от Обама по отношение на броя делегати, които в края на август ще изберат партиен кандидат за изборите на конференцията на Демократическата партия.

Неуспелият кандидат на Демократическата партия от президентските избори през 1972 г. Джордж Макгъвърн призова днес Хилари Клинтън да се оттегли от надпреварата за партийната номинация.

През октомври м.г. Макгъвърн бе обявил подкрепата си за Клинтън, но днес заяви, че след първичните избори в Индиана и Северна Каролина Клинтън трябва да се оттегли, за да могат демократите да се обединят срещу кандидата на републиканците Джон Маккейн.

"Не виждам как г-жа Клинтън би могла сега да спечели партийната номинация. Барак Обама разполага с огромна преднина по брой делегати", заяви 85-годишният Макгъвърн по телевизия "Фокс нюз".