Един загинал и трима изчезнали след сблъсък на два японски товарни кораба

/ БГНЕС, архив
Един член на екипажа е загинал, а трима са безследно изчезнали, след като японски товарен кораб, превозващ стомана потъна след сблъсък с друг кораб плаващ под японски флаг, съобщават бреговата охрана и местните медии.

Двата японски товарни кораба са се сблъскали около 2:10 ч. в неделя (17.10 ч. GMT събота) в тихоокеанските води край префектура Чиба, заяви местен служител на бреговата охрана. "Единият кораб изглежда е потънал на мястото на сблъсъка. Патрулният кораб на бреговата охрана е спасил капитана", каза служителят.

Корабът по-късно бе открит на морското дъно на дълбочина 30 м близо до мястото на сблъсъка, както и тялото на един от изчезналите членове на екипажа, съобщават японските агенции.

Четиричленният екипаж на другия товарен кораб е спасен и е в безопасност след сблъсъка. Няма налични данни за мащаба на щетите, които е претърпял, заявиха служители.

Гъста мъгла е покривала района по време на инцидента, каза служителя на бреговата охрана, добавяйки, че във водата около мястото на сблъсъка е разлят петрол. Потъналият кораб е превозвал 1600 тона стомана от Кашима в Източна Япония до Осака, западния търговски център на Япония, каза той.

Бреговата охрана е изпратила пет патрулни кораба, хеликоптер и специален отряд за издирване и спасяване на изчезналите мъже, докато друго специално звено работи за ограничаване на изтичането на петрол. Капитанът и изчезналите членове на екипажа са японци.
БГНЕС