/ Gulliver/Getty Images
„Световните сили не трябва да оказват натиск върху украинския президент Володимир Зеленски за сключването на „лошо мирно споразумение“ с руския президент Владимир Путин“, е заявил премиерът на Великобритания Борис Джонсън на среща на британското правителство, предаде Ройтерс.

По време на заседанието външната министърка Лиз Тръс е посочила, че Лондон подготвя още санкции срещу Русия заради инвазията ѝ в Украйна, каза говорител на британския премиер.

Джонсън, който запази поста си след вчерашния вот на недоверие, предизвикан от депутати от неговата партия, каза пред министрите си, че Великобритания остава на челна позиция в подкрепата си за Украйна.

„Джонсън смята, че е от жизнена необходимост президентът Зеленски да не бъде подлаган на натиск да приема лоша сделка за мир, като отбеляза, че лошите мирни споразумения не траят дълго“, заяви говорителят на премиера. „По думите му светът трябва да избегне изход, при който неоправданата агресия на Путин би изглеждала като печеливша“, допълни британският говорител. 
БТА