/ iStock/Getty Images
Двама френски военнослужещи бяха убити в събота в Мали по време на операция за борба с терористични групи, се посочва в съобщение на Елисейския дворец цитирано от ТАСС.

Един убит и ранен при престрелка в Белград

Президентът на републиката научи с голямо вълнение за смъртта на двама френски войници тази сутрин по време на операцията в Тесалит, заяви говорителят на френския лидер в комюнике.

Те загинаха за Франция при изпълнението на мисията им за борба с тероризма в Сахел, се казва в изявлението. Президентът на Франция, както е посочено в посланието, изказва съболезнования на техните семейства, близки и братя по оръжие.

Жертви и ранени при експлозия в джамия в Бангладеш

"Ръководителят на републиката високо оценява смелостта и решителността на френските войници, разположени в Сахел, отбеляза Елисейският дворец. През август 2014 г. Франция стартира операция „Бархан“ за борба с ислямистки групировки в пет държави от региона Сахел (Мали, Буркина Фасо, Мавритания, Нигер и Чад).

"Бархан" беше продължение на операцията "Сервал", която френската армия проведе през 2013-2014. в Мали. Според правоохранителните органи, в операцията участват общо около 4,5 хиляди души. 
БГНЕС