Доналд Тръмп с нови обвинения към медиите

Опитвали да омаловажат значението на срещата му с лидера на Северна Корея

/ Guliver/Getty Images
Опитвали да омаловажат значението на срещата му с лидера на Северна Корея
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че редица медии в САЩ се опитват да представят като незначително постигнатото от него на историческата му среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предадоха АП и ТАСС.
 
Тръмп потупа Ким по гърба: Ще имаме страхотни отношения, нямам съмнениеТръмп определи "лъжливите медии" като "най-големия враг" на САЩ. "Смешно е да гледаш лъжливите медии, особено Ен Би Си и Си Ен Ен. Те усилено се стремят да омаловажат сделката със Северна Корея", написа той в Twitter.
 
Вижте още снимки от историческата среща"Преди 500 дни, когато изглеждаше, че може да избухне война, те щяха да се молят за такава сделка", заяви Тръмп. "Най-големият враг на нашата страна са лъжливите медии, толкова лесно популяризирани от глупаци", допълва той.
 
Езикът на тялото издаде емоциите на Доналд Тръмп и Ким Чен-ун (СНИМКИ/ВИДЕО)

Откакто се завърна в САЩ тази сутрин, Тръмп пуска в Twitter коментари за вчерашната си срещата с Ким в Сингапур, като настоява, че преговорите със Северна Корея са направили Америка по-безопасна. Твърдението му е съмнително, като се има предвид значителният оръжеен арсенал на КНДР, отбелязва АП.

Реакции след историческата среща между Тръмп и Ким чен-ун
БТА