Доналд Тръмп и Ким Чен-ун в Сингапур
Доналд Тръмп и Ким Чен-ун в Сингапур / БГНЕС
Телешки ребра и свинско със сладко-кисела заливка са основните блюда в менюто, сервирано на президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун на работния им обяд в Сингапур, предаде Ройтерс.

Историческо ръкостискане между Доналд Тръмп и Ким чен-ун (СНИМКИ)

Менюто е подготвено така, че да съчетава вкусовете на Изтока и Запада по време на историческата среща на двамата лидери, отбелязва агенцията.
Според менюто, публикувано от Белия дом, предястията включват скариди и салата от авокадо, салата от зелено манго по югоизточноазиатски маниер с дресинг от мед и лайм, както и пресен октопод. На масата има и "оизеон" - корейско блюдо с пълнени краставици.

Сингапурски страсти: Южнокорейският президент не е спал в очакване на срещата между Тръмп и Ким
 
Гарнитурата към телешките ребра е огретен от картофи по френска рецепта, и броколи, задушени на пара. Свинското с хрупкава сладко-кисела заливка пък е сервирано с пържен ориз и чили сос. За седящите на масата има и корейско блюдо (дегу джорим) от риба треска със задушена соя и гарнитура от репички и азиатски зеленчуци.

Тръмп потупа Ким по гърба: Ще имаме страхотни отношения, нямам съмнение
 
За десерт членовете на двете делегации могат да избират между парфе от черен шоколад, ванилов сладолед със сироп от зрели череши и лимон и тестен десерт с пълнеж от крем.
БТА