/ БГНЕС
Южнокорейският президент Мун Дже-ин е прекарал безсънна нощ, очаквайки историческата среща в Сингапур между американския си колега Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде ТАСС.

"Мисля, че вниманието на целия ни народ сега е приковано към събитията в Сингапур. Аз също прекарах безсънна нощ", каза южнокорейският президент пред свои сътрудници в Сеул.
Мун е отложил една среща, за да наблюдава предаването на живо по телевизията на случващото се в Сингапур.

Ким е заинтересован да работи в тясно сътрудничество с Тръмп? (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Заедно със сънародниците си искрено се надявам, че срещата ще премине успешно и ще открие нова епоха на пълна денуклеаризация, мир и отношения между Южна Корея, Северна Корея и Съединените щати", подчерта южнокорейският президент.
 

БГНЕС


Междувременно президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че главният му икономически съветник Лари Кудлоу е получил сърдечна атака, предадоха световните агенции. Кудлоу, директор на Националния икономически съвет към Белия дом, е настанен в медицинския център "Уолтър Рийд" край Вашингтон.
 
Тръмп съобщи новината в Twitter броени минути преди началото на историческата си среща в Сингапур със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.
 
Свирепите гурки пазят Тръмп и Ким Чен-ун в Сингапур (СНИМКИ)

Кудлоу е добре, заяви неговата съпруга, цитирана от Ройтерс. Говорителката на Белия дом Сара Сандърс потвърди, че той е в добро състояние.
 
Кудлоу придружаваше президента на САЩ на срещата на върха на Г-7 в Канада през уикенда. Форумът бе съпътстван от силно напрежение между Тръмп и останалите лидери от групата, на фона на наложените от Съединените щати мита върху вноса на стомана и алуминий от Европа, Канада и Мексико.
БТА