Ким Сингапур
Ким Сингапур / БГНЕС
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е поставил краен срок срещата му с президента на САЩ Доналд Тръмп в Сингапур във вторник да завърши в рамките на същия ден, предаде Ройтерс, като се позова на агенция Блумбърг.

Ким на вечерна разходка в Сингапур, посети ботаническата градина

В резултат Тръмп е решил да си тръгне от Сингапур още във вторник, а не в сряда, както планираше, заявили двама представители на администрацията на американския президент, запознати с неговите планове. Според тях Тръмп е искал да остане по-дълго, ако бъде постигнат напредък в преговорите.

Свирепите гурки пазят Тръмп и Ким Чен-ун в Сингапур (СНИМКИ)

След като обаче станали ясни категоричните намерения на севернокорейския лидер да си тръгне още във вторник, американският президент също решил да отпътува от Сингапур в рамките на деня.

Ким Сингапур
БГНЕС

Охраната на Ким Чен-ун се превърна в истински хит в Сингапур (ВИДЕО)

Въоръжените сили на САЩ не са установили признаци севернокорейската армия да е в повишена готовност заради срещата между Тръмп и Ким, заяви американският министър на отбраната Джеймс Матис, цитиран от Асошиейтед прес.

Матис отказа да коментира очакванията за срещата, като се ограничи да каже, че според него в Сингапур няма да бъде обсъдено намаляване на числеността на американския контингент в Южна Корея. Това, поне на този етап, е двустранен въпрос между Вашингтон и Сеул, потвърди той позицията на САЩ.
БТА