Историческа среща: Тръмп и Ким Чен-ун разговаряха почти пет часа
Приключи ключовата среща между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун. След продължилите почти пет часа разговори американският президент и севернокорейският лидер подписаха документ, който и двамата определиха като "исторически".
 
Тръмп потупа Ким по гърба: Ще имаме страхотни отношения, нямам съмнение

Съдържанието на документа обаче все още не е ясно. По думите на американския президент "светът ще стане свидетел на "много голяма промяна", предаде Си Ен Ен. Той увери, че ще представи подробности на пресконференция, която ще даде два часа след края на срещата.

БГНЕС


Вижте още снимки от историческата среща

След подписването американският президент коментира, че двамата с Ким са развили специална връзка. В отговор на журналистически въпрос, дали ще покани севернокорейския лидер в САЩ, американският президент заяви: "Аабсолютно, ще го поканя".
 
БГНЕС


"Процесът на ядрено разоръжаване ще започне "много, много бързо", изтъкна още Тръмп.

Ким е заинтересован да работи в тясно сътрудничество с Тръмп (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ким от своя страна заяви, че иска да благодари на държавния глава на САЩ за това, че срещата им се е състояла. „Имахме историческа среща и решихме да оставим миналото зад нас“, изтъкна Ким.
 
Историческите преговори в Сингапур започнаха тази сутрин малко след 9.00 ч. местно време със среща между двамата лидери, на която присъстваха само преводачите. След това разговорите продължиха в разширен състав.

БГНЕС


Доналд Тръмп е първият действащ американски президент, който се среща с държавен глава на Северна Корея. По-рано Тръмп заяви, че срещата е преминала по-добре от очакваното.