Дилма Русеф е категорична, че няма да се оттегли от власт
Дилма Русеф е категорична, че няма да се оттегли от власт / БГНЕС, архив

Бразилският президент Дилма Русеф не възнамерява да се оттегля от власт независимо от опитите за импийчмънт срещу нея, заяви самата тя в интервю за телевизия Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

Дилма Русеф няма да напусне поста, ще се бори срещу импийчмънт

В Бразилия, както и в САЩ, не трябва да се обявява импийчмънт само заради ниската популярност на президента, тъй като тя циклично се променя, заяви Русеф. Тя отбеляза, че ако това се случваше в европейските държави, техните ръководители щяха да си имат сериозни проблеми.

За Дилма Русеф опитите за свалянето й от власт са преврат

Ако беше иначе, всички президенти, всички премиери в Европа, които се сблъскват с това, че безработицата е достигнала 20%, неизбежно щяха да бъдат принудени да се оттеглят в резултат на импийчмънт, понеже популярността им е спаднала значително, поясни тя.

Дилма Русеф: една бивша партизанка на ръба на пропастта

На журналистически въпрос ще остане ли на президентския пост въпреки опитите за отстраняването й, Русеф отговори, че ще се бори не просто за оставане на поста, а за да отстоява демократичния принцип, на който се подчинява политическият живот в Бразилия. Президентката подчерта, че много от политиците, които искат нейния импийчмънт, са били обвинени в корупция.

Източник: БТА