/ Gulliver/Getty Images
37-годишният ветеран Давид Ферер изигра последния си тенис мач в професионалния тур. Той е бивш №3 в света, има 27 титли от АТП в своята кариера, като достигна до финала на Ролан Гарос през 2013 г. Той е спечелил 734 мача, което е 12-то постижение за всички времена в мъжкия тенис и трето за испанец в Оупън ерата - единствено Мануел Орантес и Рафаел Надал имат повече.
 
В мач от втория кръг на Мастърса в Мадрид германецът Александър Зверев победи Ферер с 6:4, 6:1, с което приключи участието на 37-годишния испанец в последния турнир в кариерата му.
 
 

#GraciasFerru ❤️

Публикувахте от ATP Tour в Сряда, 8 май 2019 г.

Трибуните в "Каха Магика" бяха препълнени, за да изпратят един от големите тенис герои в последните 15 години. Емоциите в края бяха невероятни като дори самият Зверев призова публиката да подкрепя своя любимец, пише Gong.bg.

Gulliver/Getty Images

"Започнах мача, играейки добре, направих пробив, но вчера (срещу Баутиста Агут б.р.) приключих мача дехидратиран, физически много, много уморен. А за да спечелиш срещу Зверев трябва да си в пълна кондиция, трябва да си много подготвен", призна след двубоя Ферер.
 
Именно умората и контузиите са причината той да реши да сложи край на кариерата си. Кариера, в която достигна до №3 в света и до 27 АТР титли, сред които най-голямата бе тази от Мастърса в Париж през 2012.

Gulliver/Getty Images

"Истината е, че физически не мога вече да изиграя повече от два поредни мача на нивото, на което искам, а това е още един симптом, който казва, че животът ми като тенисист е приключил. Имам късмета да мога да избера момента, мястото и да го споделя с всички вас и хората, които обичам", заяви развълнуваният Ферер.
 
 
Ferrer's Final Point On The ATP Tour

❤ FAREWELL FERRER ❤ The final point in David Ferrer's outstanding career 🙌 🎥: Tennis TV | Mutua Madrid Open

Публикувахте от ATP Tour в Сряда, 8 май 2019 г.


Ферер отправи 11-минутна реч към феновете, в която благодари на всички от своите родители до дългогодишния му треньор Хавиер Пилев. "Никога не спечелих Мадрид. Никога не спечелих Ролан Гарос. Никога не спечелих някои турнири, които исках да спечеля. Имам моите трофеи у дома, те не са просто материални трофеи. Това, което взимам със себе си е любовта, която ми показахме. Винаги ще бъде в сърцето ми. Благодаря ви много", завърши големият тенисист.
gong.bg