/ БГНЕС архив
Председателят на специалната комисия по разузнаване на Камарата на представителите на американския Конгрес Девин Нунес е получил данните за подслушване на небостъргача "Тръмп тауър" от двама служители в Белия дом, съобщи "Ню Йорк таймс", цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Тръмп държи на думите си за подслушване от правителството на Обама

Според изданието данните за подслушването били предадени на Нунес от сътрудника на Съвета по национална сигурност Езра Коен-Уатник и от юриста на Белия дом Майкъл Елис. Твърди се, че именно те са дали на Нунес сведения, които били от секретен доклад на разузнаването. В него се посочвало, че официални лица, включително редица посланици в САЩ, се опитвали да си създадат контакти със семейството на Тръмп и неговите приближени преди встъпването му в длъжност през януари, пише "Ню Йорк таймс".

Компания на Тръмп нарушила закона в Ню Йорк, грози я глоба

Нунес съобщи на 22 март, че небостъргачът "Тръмп тауър", където беше предизборният щаб на републиканеца, е бил подслушван, но отказа да разкрие източниците на информацията си.

Няма доказателства за твърдението на Тръмп, че е бил подслушван от Обама

На 4 март Тръмп написа в страницата си в Туитър, че правителството на Барак Обама е подслушвало "Тръмп тауър" броени дни преди победата на новия президент.
БТА