/ Guliver/Getty Images
Бившият правосъден министър на САЩ Майкъл Мъкейзи смята, че наистина е имало подслушване в сградата "Тръмп тауър", но не по нареждане на предишния американски президент Барак Обама, предаде ТАСС.

"Президентът (на САЩ Доналд Тръмп) беше неточен, заявявайки, че Обама е разпоредил подслушване в "Тръмп тауър", каза Мъкейзи в интервю за телевизия Ей Би Си. "Но мисля, че той е прав за това, че е имало следене", заяви Мъкейзи.

Тръмп иска от Конгреса да разследва дали Обама го е подслушвал

Според него подслушването е било по указание на министерството на правосъдието. "Това означава, че е имало основание да се смята, че някой в "Тръмп тауър" може да е действал като агент на руснаците с каквато и да е цел, не непременно свързана с изборите", каза Мъкейзи.

Бившият говорител на Белия дом Джош Ърнест смята, че с твърденията си за разпоредено от Обама подслушване на неговите телефонни разговори Тръмп се опитва да отклони вниманието от проблемите, с които се сблъсква правителството му,

Бившият директор на разузнаването на САЩ отрече да са подслушвали Тръмп Тауър

"Президентът Тръмп доста усилено работи за това да отклони вниманието на американската общественост и медиите от разрастващия се скандал за това защо неговото правителство и самият той не са били честни за своите контакти и връзки с Русия", каза Ърнест в интервю за Ей Би Си, като отхвърли предположенията за възможно подслушване, разпоредено от Обама.
 

БГНЕС


По информация на в. "Ню Йорк таймс" директорът на ФБР Джеймс Коми е поискал министерството на правосъдието да направи изявление, с което да отхвърли твърденията на Тръмп, че Обама е наредил подслушване на неговите телефонни разговори по време на предизборната кампания.

Според цитирани служители Коми е отправил искането, тъй като няма доказателства в подкрепа на твърденията на Тръмп и защото с тези заявления невярно се намеква, че ФБР е нарушило закона. Министерството досега не е направило изявление.
БГНЕС