Тръмп и Обама
Тръмп и Обама / БГНЕС, архив
Републикански председател на комисия в Камарата на представителите заяви, че не е видял преки доказателства в подкрепа на твърдението на президента Доналд Тръмп, че предшественикът му Барак Обама е подслушвал телефоните му, предаде Ройтерс.

Тръмп обвини Обама в подслушване по време на предизборната кампания
 
"До момента не съм видял нищо, което пряко да подкрепя казаното от президента", заяви Джейсън Чейфиц, председател на комисията по надзор и правителствена реформа, в интервю за Си Би Ес.
 
В събота републиканецът Тръмп заяви, без да представя доказателства, че демократът Обама е наредил да се подслушват телефоните му в предизборната му централа в небостъргача "Тръмп тауър" в Ню Йорк миналата година.

Тръмп иска от Конгреса да разследва дали Обама го е подслушвал
 
Белият дом поиска от Конгреса да установи, в рамките на текущата й проверка на руското влияние върху изборите, дали администрацията на Обама е злоупотребила с правомощията си на разследване.
 
През уикенда директорът на ФБР Джеймс Коми поиска от министерството на правосъдието да отхвърли това твърдение на Тръмп, защото то е невярно и трябва да бъде коригирано, но министерството не е направило това.

Белият дом обяви също така, че Доналд Тръмп иска конгресът да разследва изтичането на класифицирани документи, допълва Франс прес.

Бивш американски министър предполага, че в "Тръмп тауър" е имало подслушване
БТА