/ Gettyimages
CNN излъчи аудиозапис как Доналд Тръмп и бившият му адвокат Майкъл Коен предполагаемо обсъждат да платят за правата върху разказа на бившия модел на "Плейбой" Карън Макдугъл за интимната ѝ връзка с Тръмп отпреди повече от десет години, предаде Асошиейтед прес.

Материалът бе предоставен на телевизията от адвоката на Майкъл Коен Лени Дейвис. Коен тайно е направил записа на разговора си с Тръмп два месеца преди президентските избори през 2016 г.

Бивш модел на Playboy: Имах връзка с Тръмп! Извинявай, Мелания (ВИДЕО)

На него Тръмп и Коен предполагаемо обсъждат да платят за правата върху разказа на Карън Макдугъл, придобити от медийната група "Америкън медия инкорпорейтид", изплатила за тях на модела на "Плейбой" 150 000 долара.

На записа се чува как Коен казва, че трябва да регистрира търговско дружество, чрез което да бъде заплатена цената за притежаваната от "приятеля ни Дейвид" информация, като се предполага, че Дейвид е президентът на "Америкън медия инкорпорейтид" Дейвид Пекър.

Бивш модел на „Плейбой“ обяви, че е имала връзка с Тръмп

Когато Коен споменава, че е необходимо финансиране, Тръмп го прекъсва с въпроса: "Какво финансиране?".

"Ще трябва да платим", отговаря Коен.

Въпреки ниското качество на записа, на него се чува как Тръмп изрича думите "плаща в брой", но не става ясно дали е казал да се плаща в брой или да не се плаща в брой. Коен веднага отговаря с "Не, не, не", а Тръмп споменава думата "чек".

Карън Макдугъл
Карън Макдугъл Gettyimages

Според сегашния адвокат на американския президент Руди Джулиани, изслушал записа след подобряването на качеството му от експерт, Тръмп е казал "да не се плаща в брой".

"Записът ясно показва, че президентът не е искал да плаща в брой. Да се твърди обратното е нелепо и в противоречие с останалата част от разговора, в която се обсъжда плащането през дружество", заяви Джулиани, добавяйки, че Коен е смятал за най-добре да се купят правата върху разказа на Макдугъл, а на записа двамата обсъждат как да бъде сторено това.

Купувал ли е Тръмп мълчанието на порно актриса?

"Коен споменава, че трябва да плати на Пекър, а президентът казва да не се плаща в брой и изрича думата "чек". Той иска да има доказателства за плащането. След това Коен казва "не, не, не" и спира записа по средата на изречението, което само по себе си е подозрително.

Президентът е искал да реши въпроса по правилния начин. Ако искаш да скриеш нещо, няма да обмисляш да плащаш през дружество или с чек", подчертава Джулиани. Плащането така и не било направено, като Джулиани посочи, че не знае защо се е случило така и че не е обсъждал този въпрос с Тръмп.

Доналд Тръмп
БГНЕС

Тръмп за обвиненията на жени срещу него: лъжливи, скалъпени истории

"Изслушайте записа. Доналд Тръмп не е шокиран, че ще се плащат пари заради някоя си Карън Макдугъл", заяви адвокатът на Коен Лени Дейвис в интервю за CNN. Той каза, че клиентът му е понесъл много хули и обиди, но че истината е на негова страна, отбелязва Асошиейтед прес.
БТА