Президентът на САЩ Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп / БГНЕС, архив
Американският президент Доналд Тръмп, към когото няколко жени отправят обвинения за неприемливо поведение, заяви, че е мишена на "лъжливи обвинения и скалъпени истории" от жени, които той "не познава и/ или с които никога не се е срещал", предаде Асошиейтед прес.

Тръмп отправи нападки в Туитър ден след като три жени, обвинили го в сексуален тормоз, разказаха историите си в шоуто на телевизия Ен Би Си "Мегън Кели днес".

През 2016: Тръмп ще съди жените, които го обвиниха в сексуално посегателство

 
Демократите "не успяха докажат никакъв сговор с Русия и сега преминават към тези обвинения". "ФАЛШИВИ НОВИНИ!", написа за пореден път президентът.
 
Трите жени - Джесика Лийдс, Саманта Холви и Рейчъл Крукс - призоваха Конгреса да разследва поведението на Тръмп.

Жени с обвинения към Тръмп за сексуални посегателства

Говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс се ангажира да предостави списък с очевидци, чиито разкази оправдават президента, но до момента списък не е представен.

Тръмп за жените, обвиняващи го в сексуални посегателства: Болни лъжкини

Обвиненията се появиха по време на президентската кампания миналата година, но жените повдигнаха отново въпроса вчера при Мегън Кели и на пресконференция. Холви е бивша кралица на красотата и твърди, че Тръмп е опипвал нея и други участнички в конкурса Miss USA (Мис Ю Ес Ей)  в гримьорната им през 2006 г. Крукс е бивша рецепционистка в "Тръмп тауър", а Лийдс твърди, че се запознала с Тръмп по време на полет. 
БТА