Тръмп ще съди жените, които го обвиниха в сексуално посегателство
Тръмп ще съди жените, които го обвиниха в сексуално посегателство / Guliver/Getty Images

Доналд Тръмп днес обеща да внесе жалби за клевета в съда срещу всяка жена, която го е обвинила в сексуални посегателства или друго неприлично поведение, след като бъде избран за президент.

Той обвини съперничката си Хилари Клинтън и демократите, че са измислили обвиненията и че плащат на жените, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп е заплаха за демокрацията, заяви Хилари Клинтън

"Всички тези лъжкини ще бъдат съдени, след като свършат изборите", заяви Тръмп.
Заканата му засенчи фокуса на речта, която произнесе днес в Пенсилвания, обявена предварително като изложение на неговия дневен ред през първите сто дни от управлението му, ако бъде избран за президент, посочва АП.

Тръмп започна, като обеща да замрази наемането на федерални служители, за да намали бюрокрацията, и нарече Китай валутен манипулатор, но не издържа на изкушението да се опита да дискредитира отново обвинителките си.

Освиркаха Тръмп заради грозни шеги за Клинтън

"Всяка от жените изрече лъжа с цел да навреди на кампанията ми", заяви той и отново отрече обвиненията им, като специално отбеляза, че някои от тях не са достатъчно атрактивни за него.

Десет жени обвиниха досега републиканския кандидат за неприлично поведение, припомня АП.

Тръмп отново изрази увереност, че изборите ще бъдат фалшифицирани, повтаряйки твърденията си за измами с гласовете, и настоя, че на Клинтън трябва да се забрани да участва в президентските избори заради незаконното използване на частния сървър за имейли по времето, когато беше държавен секретар.

Десета жена обвини Тръмп в сексуално посегателство (СНИМКИ)

Той се оплака също, че корумпирани медии публикуват измислици, за да го представят като "възможно най-лош и опасен", и се закани да отслаби медийните "властови структури", като стане президент. Тръмп посочи като пример за медийна властова структура, срещу която ще се бори, сделката за закупуването на "Тайм Уорнър", а следователно и на Си Ен Ен. Той заяви, че неговото правителство няма да допусне тази сделка, тъй като чрез нея ще бъде съсредоточена власт в ръцете на малцина. Според Тръмп сделки като тази подкопават демокрацията.

Източник: БТА