Българският премиер беше гост в популярно руско предаване
Българският премиер беше гост в популярно руско предаване / netinfo
Българският премиер Сергей Станишев бе гост в популярното предаване "Формула власти", което се излъчва по телевизиите "Русия" и международната й версия "РТР-Планета". Водещ е Михаил Гусман, първи заместник-генерален директор на агенция ИТАР-ТАСС.

Интервюто бе дадено в двора на Министерския съвет в София и бе придружено с подробен портрет на българския премиер и неговия възход във властта с много документални кадри, както и моменти от важни за България събития като приемането в ЕС.

Гусман припомни сложните преговори на младия политик за създаване на коалиционно правителство и звездния миг на 55-я поред български премиер - приемането в ЕС. На въпрос доколко са се оправдали очакванията на българите за подобряване на живота Сергей Станишев отговори: "През последните години от подготовката на България за членство в ЕС станаха много позитивни промени в икономиката и въобще в устройството на държавните институции. Първата година винаги е много трудна във всяка организация.

На въпроса в каква степен влизането в ЕС повлия на руско-българските отношения, българският премиер отговори: "Иска ми се да се засили икономическото сътрудничество между нашите страни. През последната година и половина, откакто бе сформирано правителството, има проекти, които се придвижиха далеч напред".