/ iStock/Getty Images
Във връзка с наложените ограничения в придвижването между отделни градове българското посолство в Рабат предоставя на желаещите да гласуват на 4 април 2021 г. български граждани удостоверение, съгласувано с мароканското Министерство на външните работи, африканското сътрудничество и мароканците в чужбина. При поискване документът ще може да се представя пред местните власти и съответните полицейски постове заедно с български документ за самоличност, съобщиха от МВнР.

Удостоверението може да намерите ТУК.
 
Откриват почетно консулство на Мароко в България

Припомняме, че в Мароко ще бъде образувана една избирателна секция - в посолството в Рабат, на адрес: кв. Хасан, ул. „Ахмед Ел Язиди“ № 4.
 
От мисията ни обръщат внимание на гласоподавателите да спазват действащите в страната мерки против разпространението на пандемията COVID-19, включващи спазването на необходимата дистанция, избягване на струпването на много хора на едно място, задължително носене на предпазни маски и дезинфекция на ръцете.
 
57 държави дадоха съгласие за провеждане на изборите на тяхна територия

В избирателната секция са предвидени мерки за стриктно спазване на здравния протокол: често проветряване и дезинфекция на повърхностите в изборните помещения, осигурен е и дезинфектант за гражданите при влизане и излизане.
 
От посолството уточняват, че избирателите, чиито срок на валидност на личните документи за самоличност е изтекъл в периода след 13 март 2020 г., имат право да гласуват на изборите за народни представители на 4 април 2021 г., като удостоверяват самоличността си пред секционните избирателни комисии с български паспорт или лична карта.