Бразилски канибали използвали месо от жени за традиционно ястие, черпили и съседи
Бразилски канибали използвали месо от жени за традиционно ястие, черпили и съседи / снимка: Reuters

Бразилската полиция арестува трима предполагаеми канибали по подозрение, че са убили и изяли най-малко две жени и са използвали месото им, за да направят "емпанадас" (традиционно за Испания и Латинска Америка тестено ястие, най-често с месна плънка), пише в. "Дейли телеграф".

Триото канибали си създало своя секта, която нарекло Картела. Целта й била очистване на света от лоши хора и намаляване на населението, подчерта говорител на полицията в град Гуаранюнш, където били задържани тримата заподозрени - семейна двойка и една жена. Те имали намерение да убиват по три жени годишно.

Полицията подозира, че канибалите привличали жертвите в дома си, убивали ги и после варели месото им и го използвали като плънка за традиционните "емпанадас". Дори ги продавали на нищо неподозиращите си съседи.

При претърсване на градината на къщата на канибалите били открити заровени два трупа. Подозира се, че това са телата на жени на 20 и на 30 години, обявени за издирване неотдавна.

Жертвите си канибалите привличали с примамливо предложение за работа като детегледачки.

В полицията канибалите разказали, че избирали жертвите си, ръководени от дух, който им подсказвал, че това са лоши хора, допълва БТА.

Подробности за действията на зловещата тройка са открити в тетрадка от 50 страници, записани от мъжа в групата.