/ Thinkstock/Getty Images
Остава тежко състоянието на 25-годишната българка, пострадала при катастрофа в Унгария. Предстои да ѝ бъде извършена животоспасяваща операция. Жената е била бременна в осмия месец. Лекарите са предприели раждане на бебето чрез секцио. Новороденото е добре и няма опасност за живота му. Бащата на детето, пътувал в същата кола, е в стабилно състояние и също няма риск за живота му.
 
При катастрофата, станала на главен път М16 в района на граничен пункт Райка Оросвар в Унгария, са пострадали жена и мъж, които са съпрузи, а не две жени, както бе съобщено от унгарската полиция по-рано, уточниха днес от Министерство на външните работи.

Двама българи са загинали при катастрофа в Унгария
 
Жената, която е на 25 години, е в тежко състояние. Предстои да ѝ бъде направена животоспасяваща операция, като медицинският екип все още не е насрочил час, в който тя ще бъде извършена. Съпругът на жената, настанен в същата болница, е в по-добро състояние и няма опасност за живота му.
 
Пострадалата българка е била бременна в 8-ия месец и лекарите са предизвикали раждане чрез секцио. Бебето е добре, поставено е в кувьоз и е под непрекъснати лекарски грижи. За живота му няма опасност. 
 
В момента усилията на лекарите от болницата "Пец Аладар Мегией Октато Корнац" в град Дьор, където са настанени пострадалите съпрузи и тяхното новородено, са насочени към спасяването на живота на пострадалата българка.
 
При катастрофата загинаха родителите на пострадала жена  – на 47 и 46 години.
 
Пътният инцидент е станал вследствие на сблъсък между лекия автомобил, в който са  били българските граждани, и туристически автобус с полска регистрация. 

Катастрофа с българска кола в Унгария (ВИДЕО)
 
От унгарската полиция днес уточняват, че автомобилът с българските граждани е предприел изпреварване на автобуса, след което по неизяснени засега причини се е блъснал в него и е излетял в канавката.
 
Българското посолство в Будапеща е в постоянна връзка с болницата, където са настанени пострадалите българи, а местните власти са назначили преводач – българка, живееща в Дьор.