/ Thinkstock/Getty Images
Няма загинали и пострадали български граждани
Трима души са загинали при пътно произшествие в ранните часове на вторник на магистрала в източната част на Унгария, съобщи унгарският вестник Hungary Today, цитиран от NOVA. Говорител на местната полиция уточни, че инцидентът се е случил между микробус с български регистрационни номера и полски камион. Към момента не е установено какви са причините, довели до катастрофата. Жертвите – две жени и един мъж, са пътували в българския микробус. 

По информация на българското посолство в Будапеща, получена от унгарските власти, няма загинали и пострадали български граждани при пътно транспортно произшествие на магистрала в Източна Унгария близо до град Бихаркерестеш. В ранните часове на 25 юли 2017 е станала катастрофа между микробус с български регистрационни номера и полски камион. От унгарската полиция са информирали българската дипломатическа мисия, че към момента няма данни за участие на български граждани в инцидента, съобщават от Министрество на външните работи.

Останалите пътници в микробуса са настанени в болница. 
Медиците поясняват, че мъж на средна възраст, който е получил тежки наранявания на лицето и гърдите, е настанен в интензивно отделение в критично състояние. Приет е още един човек, който има наранявания на бедрената кост, но няма опасност за живота му. 

Със сериозни травми, включително мозъчна, в болница са настанени още двама души, други двама са диагностицирани с леки наранявания.
 
nova.bg