Бойко Борисов в Македония
Бойко Борисов в Македония / БГНЕС
Борисов за македонския език
95311
Борисов за македонския език
Заев и Борисов положиха венци пред паметника на Борис Трайковски.
  • Борисов за македонския език
  • Заев и Борисов положиха венци пред паметника на Борис Трайковски.
Премиерът Бойко Борисов не даде категоричен отговор дали македонският език е самостоятелен език или е западно-български диалект, както твърдят учени от Българската академия на науките.

Ще се намалят цените на роуминга между България и Македония

По време на посещението на българската делегация в македонския град Струмица Борисов отговори на въпрос на македонски журналист, като прехвърли проблема към учените и историците, които могат да спорят и да доказват самостоятелността на македонския език. 
 

Сега е моментът темата за Западните Балкани реално да се придвижи напред. Политиката ни всяка една столица да бъде свързана с всяка друга в региона е достатъчно ясна. Това, което предлагаме е една много видима стъпка за хората, че Европа е с нас. Мисля, че колегите от ЕС вече са убедени, че Балканите са едно прекрасно място с работливи народи и трябва да се възползваме от това. #МКБГ

Публикувахте от Бойко Борисов в 23 ноември 2017 г.
„Преди да дойдем тук се срещнахме с гражданите на Струмица и се разбирахме. Виждам, че нито една от медиите – нито македонските, нито българските имате слушалки - и се разбираме. Какво по-важно има от това да се разбираме“, подчерта българският премиер.
 

Днешното заседание на правителствата на България и Македония е доказателство за развитието на отношенията ни. Подписахме...

Публикувахте от Бойко Борисов в 23 ноември 2017 г.
Той подчерта, че е оставил учените да си говорят на тази тема. „Имаме хилядолетна история. Винаги може да се намери нещо, заради което да се скараме и да твърдим кой е по-стар. Тръгнем ли да спорим кой език какъв е, Каракачанов е много подготвен и вместо да подпишем договора за сътрудничество на армиите, може накрая да дойдат с госпожата с по един танк. Не се подвеждайте, виждам, че ме разбирате добре, което е отговор на всичко останало, и аз ви разбрах добре“, подчерта Бойко Борисов, отговаряйки на въпроса на македонски журналист.

Премиерите на Република Македония и България Зоран Заев и Бойко Борисов положиха венци пред паметника на покойния президент Борис Трайковски. След полагането на венците двамата министър-председатели се спряха пред група граждани от Струмица. „Започваме да строим магистрала Струмица - Петрич“, е обещал Борисов пред гражданите, които скандирали „Зоки, Зоки“, както е галеното име на Заев, а след това и „Бойко, Бойко“.
 
Публикувахте от Бойко Борисов в 23 ноември 2017 г.
На Заев в Струмица има и посветен химн. Той е част и от последаната му предизборна кампания.