Безвизов режим за туристи между Русия и Израел
Безвизов режим за туристи между Русия и Израел / netinfo

Двустранното споразумение за отмяна на визовия режим за туристи между Русия и Израел, подписано на 25 септември 2007 г., влиза в сила от днес, предаде ИТАР-ТАСС. Представители на израелското външно министерство увериха, че ще бъде направено всичко възможно въвеждането на безвизовия режим за туристи да бъде извършено с възможно най-малко безпрепятствено.

От днес гражданите на Русия могат да влизат еднократно или многократно в Израел без визи, да пътуват транзитно през страната или да остават на територията й в продължение на 90 дни, обясни израелското посолство в Русия. Граничните служби ще

имат последната дума дали да допускат туристите на територията на страната. Пътуващите трябва да носят валиден задграничен паспорт със срок на действие най-малко шест месеца след влизане в страната. Визи все още ще се изискват за притежатели на дипломатически и служебни паспорти, както и за пътувания с цел обучение и работа.

Руската страна въвежда сходни изисквания и препоръки за израелски граждани, които пътуват в Русия без виза.Договорът за безвизово пътуване свидетелства за изключително високо доверие между Русия и Израел, заяви представител на външно министерство на Русия.