/ iStock/Getty Images
Болница в Бангладеш прекрати своите планове за даряване кърма на нуждаещи се новородени след реакция на мюсюлмански духовници, заявили, че схемата е нарушение на ислямските закони.

Програмата беше да се хранят с кърма до 500 сираци и бебета на работещи майки в страната с мюсюлманско мнозинство, която има едно от най-високите нива на недохранване и зашеметяващ растеж в света. Но религиозните лидери казаха, че планът може да доведе до нарушаване на закона на шериата, ако две бебета пият мляко от една и съща майка и по-късно се оженят.

Кметът на Пловдив дарява една кметска заплата на Бебе №1 за 2020 година

"Целият им брак и родословие ще станат незаконни", заяви Гази Атаур Рахман, говорител на влиятелната политическа партия Ислами Андолан Бангладеш.

Банката за мляко трябваше да започне работа този месец в столицата Дака, но координаторът на проекта Модибур Рахман заяви, че тя е била забавена за неопределено време поради "широко разпространени критики".

"Ние събираме и съхраняваме млякото отделно и стриктно регистрираме донорските самоличности", каза той пред АФП, ден след обявяването на спирането на банката за мляко.