Мелбърн отбеляза началото на празничния сезон на площад „Федерация“
Мелбърн отбеляза началото на празничния сезон на площад „Федерация“ / Getty Images
Австралия за втори път посреща Коледа в условията на борба с коронавирусната пандемия, предаде ДПА.

Австралийските власти регистрираха нов дневен рекорд на случаи на заразяване с вируса през последното денонощие.

Щатът Нов Южен Уелс регистрира 6288 случая на заразяване с коронавирус за последните 24 часа, съобщи днес здравното му министерство. Вчера новите случаи на заразяване бяха 5612.

Щатът Виктория не регистрира нов рекорд днес, но отчете 2108 случая на заразяване с коронавирус. Във Виктория бяха регистрирани и шест смъртни случая, свързани с ковид.
Щатът Куинсланд регистрира 765 нови случая на заразяване с коронавирус, а Тасмания - рекордните за нея 33 случая на заразяване.

Здравните власти призоваха гражданите при възможност да празнуват Коледа на открито, за да сведат до минимум риска от заразяване с коронавирус, отбелязва ДПА.

Австралийското здравно министерство насърчи хората да се забавляват на открито или да отварят редовно прозорците, за да се получава по-добро проветряване, а също така да избягват споделянето на прибори по време на хранене. Хората със симптоми на заболяване са приканени да пропуснат коледните тържества.

Австралия понастоящем се бори с най-сериозната вълна на коронавирус, с която се е сблъсквала досега, като вариантът Омикрон на коронавируса се появява във всеки щат и територия.

Щатите и териториите на Австралия въвеждат ограничения и подобряват качеството на проследяването на заразените и поставянето на им под карантина.

На повече места в страната носенето на маски отново е задължително, като целта е да бъде ограничено разпространението на варианта Омикрон на коронавируса.
БТА