Пореден атентат в Кабул
Пореден атентат в Кабул / БГНЕС
Започнала е атака срещу хотел в афганистанската столица Кабул, предаде Франс прес, като се позова на разузнавателен източник.
Най-малко четирима нападатели проникнали в хотел "Интерконтинентал" и открили стрелба по клиенти тази вечер. Атаката продължава.

Говорителят на афганистанското министерство на вътрешните работи Наджиб Даниш потвърди пред АФП нападението без да даде други подробности.

4 януари: Самоубийствен атентат в Кабул, ИД пое отговорност

Телевизия Толо нюз съобщи за няколко загинали, като се позова на вътрешното министерство. Нападателите държат и заложници.

Атаката е започнала с експлозия, последвало е прекъсване на тока, според източник от службите за борба с тероризма.

Нападателите са предизвикали пожар на четвъртия етаж на хотела, а след това са заели позиции на втория етаж, според друг източник от силите за сигурност.

28 декември: Най-малко 40 жертви след бомбено нападение в Кабул

Журналист от Франс прес, който се намира в близост до хотела, каза, че основните пътища, които водят до сградата, разположена на хълм в западната част на Кабул, са затворени за движение.

През юни 2011 г. хотел "Интерконтинентал" в Кабул стана мишена на атака, отговорност за която поеха талибаните. При нападението загинаха 21 души, припомня Франс прес.

25 декември: Атентатор камикадзе се взриви в Кабул, има жертви (ВИДЕО)

Оттогава мерките за сигурност в хотела бяха затегнати.

Тази сутрин там се проведе конференция за китайското присъствие и инвестиции в Афганистан.
БТА