/ БГНЕС
Самоубийствен атентат беше извършен в Кабул, предадоха Франс прес и Ройтерс. Убити са 11 души и 25 са ранени. Според очевидци и полицаи нападението било извършено по време на полицейска операция срещу трафик на алкохол и наркотици.

Репортер на Ройтерс заяви, че когато пристигнал на мястото, видял четири полицейски автомобила да извозват загинали или ранени хора. Районът се намира недалеч от американското посолство и други дипломатически мисии.

28 декември: Пореден атентат в Кабул: Най-малко 40 жертви след бомбено нападение (СНИМКИ)

Полицаи заявиха, че атентаторът бил с полицейска или военна униформа и приближил група служители на силите за сигурност близо до мястото на акцията срещу наркотиците и алкохола.

"Ислямска държава" пое отговорност за самоубийствения атентат в афганистанската столица, съобщи информационната агенция на радикалната групировка Амак, цитирана от Ройтерс.
 
25 декември: Атентатор камикадзе се взриви в Кабул, има жертви (ВИДЕО)

Преди няколко дни при самоубийствен атентат в шиитски културен център в Кабул загинаха най-малко 41 души, а над 80 бяха ранени, което показва незавидните условия на сигурност в афганистанската столица, отбелязва Ройтерс.
БТА