Арестуваха туристи на голи снимки на Мачу Пикчу
Арестуваха туристи на голи снимки на Мачу Пикчу / снимка: Guliver/Getty Images

Четирима чуждестранни туристи бяха арестувани за няколко часа в Перу заради неприлично поведение, съобщава БГНЕС, като се позовава на АФП.

Двамата канадци и двама австралийци били заловени, докато се снимали голи на Мачу Пикчу, съобщиха местните власти. Двамата австралийци на възраст 22 е 24 години се снимали с фотоапарат, докато другите двама туристи по на 20 години, използвали смартфон.

Направените от четиримата младежи снимки са иззети, казаха от полицията в селото, което се намира в близост до древния град на инките. Четиримата нарушители ще бъдат изправени пред съдия, който да ги порицае за нелепото им поведение.

Изглежда, че да се снимат голи пред каменната крепост на инките е станала някаква внезапна мода сред туристите в Перу, и за да сложи край министерството на културата обяви, че взема строги мерки. Сега вече туристи, които желаят да увековечат подробно своята анатомия на считаното за свещено място, ще бъдат изгонени от района, а за поведението им ще бъдат уведомявани посолствата на техните страни.

Архитектурният комплекс на древните инки се счита за свещено място и е основен стълб на туризма в Перу. Въпреки това обаче перуанското законодателство не предвижда санкции за хора, които нарушават реда там с голи снимки. Няма и табели, които да забраняват разголването, но това ще се промени до дни, заканиха се властите.