/ БТА
Арменската полиция задържа 196 демонстранти в Ереван, блокирали улиците на столицата на страната в рамките на антиправителствени протести, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на министерството на вътрешните работи на Армения. 
 
Протестиращи с призиви към министър-председателя на Армения Никол Пашинян да подаде оставка демонстрират всяка седмица в Ереван от април насам, отбелязва Ройтерс.
 

Протестите, предвождани от архиепископ Баграт Галстанян, започнаха заради намерението на премиера да отстъпи четири обезлюдени села на Азербайджан, допълва агенцията. Макар и това вече да се случи, демонстрациите продължават и се разрастват, посочва Ройтерс.

Полицията заяви, че арестите са извършени на основание чл. 182 от Кодекса за административните нарушения на Република Армения - неизпълнение на законово изискване от страна на служители на органите на реда.

Граждани продължават да блокират различни улици в столицата по време на протестното движение, наречено "Tавуш за родината", започнало заради намерението на премиера да отстъпи четири обезлюдени села на Азербайджан. Демонстрантите са предвождани от архиепископ Баграт Галстанян.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Иво Тасев/БТА