/ iStock
Осем сирийски граждани бяха арестувани днес в Кипър по обвинения за финансиране на терористична организация. Полицията предаде, че няма данни те да са възнамерявали да извършат терористичен акт на територията на стрнаната.

При координирана полицейска операция тази сутрин в областите Лимасол и Пафос са задържани 7 мъже и една жена, на възраст между 29 и 49 години, всички от Сирия, които живеят в Кипър от няколко години.

Те се разследват за престъпления, свързани с тероризъм. Арестуваните са заподозрени в осигуряването на средства и финансиране на терористична организация, намираща се в Сирия, съобщи говорителят на кипърската полиция Христос Андреу.

Те се разследват за заговор за извършване на тежко престъпление, участие в престъпна организация и нарушаване на законодателството за борба с тероризма. Въпреки връзките с терористична организация в чужбина, няма информация групата да е възнамерявала да извърши терористичен акт на територията на Кипър, каза говорителят на полицията.

Осемте сирийци бяха изправени пред Окръжния съд в Никозия за издаване на заповед за арест. Разследването на полицията продължава. Възможни са нови арести.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНР