/ IStock
Германски следователи арестуваха 10 души при обиски в цялата страна по подозрение, че са част от мрежа за трафик на богати мигранти от Китай и арабския свят, предаде АФП.

Прокурорите идентифицират предполагаемите ръководители като двойка адвокати, които таксували "богати граждани на Китай и арабския свят" с между 30 000 и 350 000 евро всеки, за да получат постоянно пребиваване в Германия.

Разрешенията за пребиваване са издавани от служители в четири области, включително западните градове Керпен и Золинген, съобщават прокурорите.

Сред задържаните заподозрени е и длъжностно лице, за което се твърди, че е получавало подкупи от мрежата.
Полицията разследва 38 заподозрени членове на бандата за контрабанда, както и 147 души, за които се смята, че са били вкарани в страната.

Повече от 1000 полицейски служители са мобилизирани при претърсването на 101 имота, включително две юридически практики и районните служби, където са издавани разрешения за пребиваване.

Германският министър на вътрешните работи Нанси Файзер заяви, че такъв "висок натиск" е необходим срещу престъпните банди.

Германия се бори за пресичане на трафикантите на хора, по-специално на тези, които експлоатират хора, бягащи от конфликти в Близкия изток или Африка.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС