Арести на цивилни и военни заради участие в опит за преврат в Грузия
Арести на цивилни и военни заради участие в опит за преврат в Грузия / снимкa: БГНЕС

Грузинските власти арестуваха 13 цивилни и 10 военни за участие в опита за преврат в танковия батальон в Мухровани, заяви говорителят на вътрешното министерство Шота Утиашвили, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По думите на Утиашвили близо 50 военнослужещи са извикани за разпит. Трима бивши офицери от въоръжените сили на страната, Леван Америдзе, Коба Отанадзе и Георгий Криалашвили, са обявени за издирване. Министерството на вътрешните работи определи награда от 50 000 лири (30 000 долара) за всяка информация за тримата.

Сред арестуваните цивилни е бившият командир на Националната гвардия генерал-майор Коба Кобаладзе, който по думите на адвоката му отрича всякакво участие в метежа и заявява готовност да сътрудничи на следствието. Защитникът на Кобаладзе съобщи, че в дома на клиента му е бил извършен обиск и са били иззети няколко единици огнестрелни оръжия, за които има разрешително.

Военният експерт Вахтанга Маисая също беше арестуван. При обиска в дома му бяха конфискувани компютър и компакт дискове, пише БТА.