През изминалата нощ в сръбската столица Белград пристигнаха 70 автобуса с бежанци. Те идват от временния лагер в Прешево, в югоизточната част на Сърбия.

Бежанци се сбиха в центъра на Белград

Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБ на ООН) съобщи, че над 7000 имигранти са пристигнали в Сърбия в събота срещу неделя. "Над 7000 души влязоха в Сърбия през нощта в събота срещу неделя, след като успяха да преминат от Гърция в Македония и да се качат на влак в град Гевгелия", съобщи Върховният комисариат на ООН за бежанците в свое изявление.

70 автобуса с бежанци пристигнаха в Белград (СНИМКИ и ВИДЕО)
netinfo
Само за последните два месеца в Македония са влезли над 44 000 души. Всички те се транспортират организирано от гръцките власти до македонската граница, край град Гевгелия.

Македония, която обяви извънредно положение в четвъртък и изпрати полиция и армия до границата с Гърция, за да задържа преминаването на мигранти, отвори в събота границата, след като група от около 1000 имигранти преодоляха полицията.

70 автобуса с бежанци пристигнаха в Белград (СНИМКИ и ВИДЕО)
netinfo
Същевременно от Червения кръст и Червения полумесец призоваха за "по-високо ниво на сътрудничество и колективни усилия", за да се отговори на нуждите на мигрантите. Те предупредиха за "драматично нарастване" на броя на хората, които ще идват в близките дни от гръцките острови.
70 автобуса с бежанци пристигнаха в Белград (СНИМКИ и ВИДЕО)
netinfo

Източник: БГНЕС, Снимки: БГНЕС, Видео: Ruptly