7 експлозии разтърсиха сръбски военен завод
7 експлозии разтърсиха сръбски военен завод / netinfo

Седем силни експлозии са избухнали в сръбски военен завод тази сутрин. Преустановено е движението по магистралата Белград – Ниш.

Серия от 7 силни експлозии избухна във военен завод в град Парачин рано тази сутрин. Последната експлозия бе в 9:00 часа българско време. Според военни източници, войниците, които са охранявали склада са евакуирани. Няма човешки жертви, но 10-тина души са потърсили лекарска помощ. В центъра на Парачин има изпочупени стъкла на сградите на магазините и витрините. Правят се опити да се потуши пожарът във военния склад.

Преустановено е движението по магистралата Белград-Ниш, поради близост на мястото на експлозията, която е само на 100-тина метра от нея. Движението е пренасочено. Над Парачин се вижда гъст дим във форма на печурка. Според последни информации, експлозиите в района идват от склад за муниции. Няма опасност от химическо замърсяване на въздуха, но материалните загуби са огромни. Преустановен и железопътният транспорт, както и международният жп транспорт към България.