25-годишен американец, заразен с COVID-19, е бил на прага на смъртта три пъти по време на 4-те месеца, прекарани в болница в щата Илинойс. Мъжът вече е добре и се възстановява, съобщи NOVA.

„Цели три пъти са викали семейството ми да дойде, за да се сбогува с мен, защото са щели да ме откачат от апаратите”, разказва Джейсън Барбоса.

Като по чудо оцелява и му предстои дълго възстановяване. „Изумен съм. Това е истинско чудо”, казва д-р Джефри Хъмъл.

В Съединените щати Барбоса има близки, но родителите, съпругата и двете му деца са в Мексико. Те не успяват да дойдат в болницата по време на 4-месечния му престой там.

Барбоса е едва на 25 години, няма придружаващи заболявания, а лекарите са категорични, че неговият случай трябва да бъде предупреждение. „Младите хора трябва да приемат заболяването много сериозно. Всеки ден в интензивното ни отделение хора умират с вируса”, посочва д-р Хъмъл.

Барбоса е изписан, но трябва да посещава болницата често, тъй като страда от сериозните последствия в резултат на вируса. Сега се надява да се ваксинира възможно най-бързо. „Когато дойдох в съзнание, първото, което си помислих е, че искам да оживея, за да мога да видя семейството си”, казва той.

В пика на пандемията, в болницата в Илинойс е имало повече от 100 пациенти с COVID-19. В момента те са 25, но лекарите предупреждават, че рискът от сериозно протичане на заболяването остава.