Жертвите на урагана, връхлетял руската столица Москва в понеделник, са шестнадесет души, съобщи РИА Новости, като се позова на властите. Броят на пострадалите се уточнява, като по-рано бе съобщено че те са близо 170 човека. 146 човека са били хоспитализирани и десетки от тях остават в болничните заведения. В понеделник руската столица и околностите й бяха връхлетени от силни ветрове със скорост 28-30 метра в секунда, придружени от гръмотевични бури.
 

Ураган връхлетя Москва в понеделник, отнемайки живота на 11 души
БГНЕС


Стихията е отнела живота на 11 души в Москва и на петима в Подмосковието. "Медицинска помощ са потърсили 168 човека, като в 15 болници са били настанени 146 пациенти. 108 от тях, включително 22 деца, остават в лечебните заведения", заяви по-рано във вторник Алексей Хрипун, завеждащ департамента по здравеопазване в Москва.
 
Размерът на причинените материални щети се уточнява. В операцията по ликвидиране на последствията от бедствието участват над 1300 души и 460 единици специализирана техника.
 
Стихията повали 3000 дървета, някои от които затиснаха хора и автомобили. Бурният вятър с пориви до 30 метра в секунда отнесе автобусни спирки и покриви, прекъсна електропроводи и лиши от ток хиляди домакинства. Повредени бяха над 1500 автомобила. Пострадаха и множество сгради.
БТА, БГНЕС, Фокус